Sećate li se komšinice Dušice iz "Metle bez drške" i njenih čuvenih šnenokli? Ovo su replike Milene Dravić po kojima ćemo je svi pamtiti

Prisutne u seriji je uvek nudila svojom poslasticom, a na sam pomen šnenokli mnogima će prva pomisao biti upravo Milena Dravić

Foto: Printskrin Youtube/ RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Diva jugoslovenskog filma Milena Dravić (78) preminula je juče u Beogradu nakon duge i teške bolesti, mnogi su se danas oprostili od legendarne glumice i Dušice iz "Metle bez drške".

Region se oprašta od velike Milene: Jedna po jedna, gase se zvezde...

Milena je u ovoj čuvenoj seriji bila Zlatkova komšinica i zvala se Dušica. Živela je na drugom spratu, šuškala je dok priča i uvek, baš uvek pravila šnenokle.

Kako je Alfred Hičkok upoznao dva simbola Beograda Milenu Dravić i Pobednika (FOTO)

Prisutne u seriji je uvek nudila svojom poslasticom, a na sam pomen šnenokli mnogima će prva pomisao biti upravo Milena Dravić.

Međutim, u "Metli bez drške" mnogi su podozrivo posmatrali Milenu, jer su bili ubeđeni, baš kao i Zlatko, da će komšinica Dušica zaista napraviti supu od čuvene kornjače Hermesa.

Legendarna glumica kornjaču Hermesa naziva "malom oklopnjačom", a u dobre namere komšinice Dušice prema životinjici su svi sumnjali. Na pitanje gde se Hermes zagubio odgovarala bi:

- Eh, da ste došli juče videli biste. Imam ja druge kućne ljubimce, kako da ne, mrave! Oni su najpraktičniji, sami se hrane, čak su bolji i od kornajče - govorila bi Milena i zabrinula sve komšije.

Na kraju kornjača bi se uvek pojavila, a Milena je svojim čuvenim osmehom uvek iznova osvajala srca gledalaca.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih uloga kojima je Milena uspela da izmami naše osmehe.

(Telegraf.rs/Blic)