Stiže nastavak "Korena", snimaće se "Vreme smrti": Adama Katića glumi omiljeni srpski inspektor, a pored njega je i lepa žena Vujadina Savića

Andrija Kuzmanović glumiće Adama Katića, dok će Mirka Vasiljević igrati ćerku Vukašina Katića

Foto: A. Nalbantjan

U nastavku popularne serije "Koreni" stižu i važna glumačka pojačanja. Andrija Kuzmanović glumiće Adama Katića, dok će Mirka Vasiljević igrati ćerku Vukašina Katića u nastavku serije "Koreni" koja će se snimati po romanu "Vreme smrti" Dobrice Ćosića.

Zvezda hita "Senke nad Balkanom" okušaće se u ulozi unuka Aćima Katića, odnosno sina koga je Simka podmetnula svome mužu Đorđu Katiću. Pojačanje Žarku Lauševiću, Igoru Đorđeviću i Radovanu Vujoviću biće i supruga fudbalera Vujadina Savića, koja će oživeti mladu bolničarku Milenu.

- Poneseni velikim uspehom "Korena", producenti su odlučili da ekranizuju i Ćosićev roman "Vreme smrti", koji donosi nastavak sage o Katičima. Iako još nisu dogovorili tačan datum početka snimanja, već razmišljaju o glumačkim pojačanjima, a prvi na listi su Mirka i Andrija - navodi izvor upućen u dešavanja.

Printskrin: Rts

On podseća da je Adam Katić, kog je Simka dobila sa slugom Tolom, u nastavku odrastao mladić, koji odlazi u ratb i piše pisma svom dedi Aćimu:

- Adam je u "Korenima" opisan kao napredniji i krupniji dečak u odnosu na svoju generaciju, pa im je Kuzmanović prvi pao na pamet. Takođe smatraju da je Mirka idealna za ulogu mlade Milene, Aćimove unuke sa kojom on nije u kontaktu. Milena se kao bolničarka prijavljuje u vojsku na početku Prvog svetskog rata - kaže izvor.

Reditelj Ivan Živković potvrdio je da planira da snima nastavak "Korena", ali nije želeo da priča o ulogama.

- "Vreme smrti" je ogroman izazov i naravno da se posle uspeha "Korena" osećam spremnim da krenem u toliko ozbiljan projekat - naveo je Živković, dok je Andrija Kuzmanović istakao da bi mu bila čast da se nađe u ovom projektu.

VIDEO: O Lauševiću, strasti, liberalima, naprednjacima i tumačenju Ćosića: Goran Šušljik o seriji koja je oduševila Srbiju:

(Telegraf.rs/Informer)