Tasovcu pronašli tumor star više od decenije: Da se nisam slomatao na košarci, to je moglo da ima katastrofalne posledice

Imao sam vrhunsku negu, operisao me je tim sjajnih lekara, ističe Ivan Tasovac

Nekadašnji ministar kulture u Vladi Srbije i direktor Filharmonije, Ivan Tasovac (53) uspeo je da pobedi u najvažnijoj životnoj bici. Tasovac je, sticajem neverovatnih okolnosti, na vreme otkrio da boluje od najteže bolesti, raka, i njegovo izlečenje sada je izvesno.

Lekari su otkrili tumor kada je direktor beogradske filharmonije povredio kičmu krajem prošle godine.

- Tog dana sam se povredio igrajući košarku i prebačen sam u Urgentni centar u ne baš novogodišnjem raspoloženju. Lekari su konstatovali da mi je pukao prvi pršljen i da su male šanse da ću najluđu noć provesti igrajući čoček. Već sutradan se pokazalo da je to, međutim,bio tek početak medicinskog zapleta za mene i meni bliske ljude, pošto je na snimcima otkriven i poveliki tumor na četvrtom pršljenu - ispričao je Tasovac za Kurir.

Da nije bilo ove povrede, Tasovac bi tumor koji je inače dugo imao, verovatno otkrio kada bi već bilo kasno.

Tasovac dok još nije znao da je teško bolestan, Foto: Marko Jovanović

- Da se nisam slomatao na košarci, postojala je realna šansa da tumor star više od decenije ne bi bio otkriven na vreme, što je moglo da ima katastrofalne posledice. Ali, da skratim kako ne bih skliznuo u patetiku klinike Švarcvald: imao sam vrhunsku negu, operisao me je tim sjajnih lekara  koje je predvodio doktor Zagorac, tumor je odstranjen, sportska povreda sanirana i ja sam, posle više od šest nedelja, napustio bolnicu - rekao je Tasovac. 

Na pitanje kako je danas, odgovara jednom rečju - super!

- Zdrav sam i spreman da otkrijem čari medicinskog turizma u nekoj od srpskih banja. Sve u svemu, imam mnogo razloga da 30. decembar 2018. ne pamtim kao dan kada sam se povredio, već da ga slavim kao novi rođendan.

Podsetimo, Ivan Tasovac je dva dana pred Novu godinu, 30. decembra 2018. godine, teško povredio pršljene na rekreativnoj utakmici u SC Rakovica.

VIDEO: Senzacionalno otkriće: Stiže nam "živi" lek za rak i leukemiju, najpoznatija srpska doktorka donosi vesti iz Amerike

(Telegraf.rs/Kurir)