Zombi virus iz Požege, vampirizam, jugo i Šešelj: Kako su Srbi prikazani u stranim serijama i filmovima (FOTO) (VIDEO)

Strana producija baš, baš voli sve svoje stereotipe. Čak i kada srpski teroristi imaju albanska prezimena

Koje scene i izjave o Srbima pamtite iz stranih filmova i serija, upitao je tviteraš Nemanja Tasić svoje pratioce, a broj primera koje je dobio pokazao je da ne samo da smo na svetskim ekranima, velikim i malim, prikazani problematično, već i da smo prikazani često.

I to uglavnom kroz stereotipe, kao vampiri, zombiji, dileri, teroristi, šverceri droge... Doduše, tu su i političari.

Slobodan Milošević u "Family guy" donosi kolač koji je "napravljen od ljudi"

Toma Nikolić u "Bruklin devet-devet"

Toma Nikolić na panou njujorške policije Foto: Printskrin

SRBI - PRVI VAMPIRI

Već je svima poznato da je "vampir" jedini srbizam u svetu. U legendarnoj seriji "Dosije X" našoj vezi za krvopijama posvećen je jedan momenat.

I ZOMBIJI SU LJUDI, OVAJ SRBI

Da iz Srbije nisu stigli smo vampiri, već i zombiji, pokazuje serija "Santa Clarita diet". Misteriozni virus koji ljude pretvara u zombije jeste zapravo kuga koja je poharala drevnu Srbiju. Baka lika koji se zove Novak priča glavnom liku o selu u kome su se svi stanovnici pretvorili u zombije. Selo se zove - Požega

Zombiji izgledaju kao obični ljudi i ne mogu da budu povređeni i ne osećaju bol. Protiv virusa se vekovima bore: "Vitezovi Srbije"

A I SUPERMEN JE IZ KOMŠILUKA

SERIJA "MOĆ"

O tome kako smo slikovito opisani kao narko dileri-ljudožderi u seriji "Moć", Telegraf.rs je već pisao.

SUTRA ĆU PUTOVATI MNOGO MILJA BICIKLOM

Da nije da samo širimo vampirizam, zombi-virus i narkotike. Zanimljivi smo i hipicima u filmu "Plaža", pa Leonardo Dikaprio dobija priliku da jednu rečenicu izgovori na srpskom.

ONLY FOOLS, HORSES AND JUGOSLOVENSKI RIZLING

SRPSKI SE UČI ZA OČAS POSLA (DODUŠE, SAMO AKO VAM JE CILJ DA VAS NIKO NE RAZUME)

Ljubitelji "Šerloka Holmsa" u BBC produkciji dočekali su 2014. veoma iznervirani. Prva epizoda treće sezone, koja se emitovala odah posle dočeka, počela je tako što Šerlok nešto neodređeno mumla. Ko nije imao engleski prevod, nije imao ni pojma da Benedikt Kamberbeč zapravo priča na srpskom. Svaki akcenat potpuno pogrešan. Ali važno da se Majkroft i Šerlok u sledećoj sceni jedan drugom hvale kako su srpki naučili za nekoliko sati.

ZBOG MALENOG TIPA IZ SRBIJE

U veoma popularnoj seriji "Dva i po muškarca" novi sused braće Harper plače na njihovom kauču, jer ga je žena ostavila zbog malenog tipa iz Srbije. Sused je, inače, sportisa, razbacani crnac.

PRIJATELJI, NARANDŽASTA JE NOVA CRNA, SAJNFELD

JUGO, JUGO, JUGO

Povoljni jugo je tokom 80-ih i ranih 90-ih bio omiljeno vozilo za uništavanje na setovima.

I "BOUNS" NAS JE IZNEVERILA

"Bouns" su voleli ljubitelji detektivskih serija sa ovih prostora. Sve dok, na samom kraju, nije podlegla američkoj propagandi i kao glavno zlikovca ubacila lika po imenu Marko Kovač.

PRVO PA SRPSKO

A ako je "Bouns" to uradila na kraju, serija "Crna lista" nas je ocrnila u prvoj epizodi. I to Srbinom koji ima - albansko prezime.

SA SVE ZASTAVOM NA MAJICI

MOJ PRVI HRVAT IMA UKUS SRBINA

TELEGRAF DODATAK

Telegraf.rs daje svoj doprinos ovoj listi - Žulijet Binoš i Toma Hardija kako pričaju na srpskom (Toma ništa nećete razumeti), kao i Kristofera Volca kao veoma, ali veoma sićušnog Dušana Mirkovića.

I ne zaboravimo ono najvažnije - svaki film o Nikoli Tesli, jeste film o jednom velikom Srbinu.

VIDEO: Održana svečana premijera filma "Zaspanka za vojnike"

(Telegraf.rs)