TAJNI DOKUMENTI SAD: Hrvati i Tuđman zajedno sa Amerikom rušili Miloševića!

Donedavno tajne depeše Vlade SAD otkrivaju kako su Hrvatska i njen tadašnji predsednik bili vrlo spremni na saradnju sa američkom administracijom prilikom rušenja Miloševićevog režima

Hrvatska i Franjo Tuđman bili su spremni na saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama i aktivno su učestvovali u rušenju Slobodana Miloševića navodi bivši američki ambasador Vilijam Montgomeri u tajnim depešama vlade SAD, koji su nedavno objavljene.

- Hrvatska je vrlo predusetljiva i spremna da pomogne u naporima Sjedinjenih Država da ojačaju opoziciju u Srbiji i sruše režim Slobodana Miloševića - hvalio je Franju Tuđmana bivši američki ambasador u Zagrebu Vilijam Montgomeri u depešama koje je slao kolegama u State Departmentu.

Ovih dana objavljeni dokumenti iz mandata Bila Klintona otkrivaju da su SAD uložile 12 miliona dolara u programe pomoći opozicionim strankama, nevladinim organizacijama i nezavisnim medijima u Srbiji.

Hrvatska im je izašla u susret time što je od svih zemalja prva priskočila u pomoć i HRT-ov odašiljač u Belju dala na korištenje za reemitiranje programa Glasa Amerike i Radija Slobodna Evropa na srpskom jeziku, piše jutarnji.hr.

(Telegraf.rs)