Ljajić (ipak) s Tadićem

Socijaldemokratska partija Srbije nastupiće na republičkim izborima sa sadašnjim koalicionim partnerom

Socijaldemokratska partija će na parlamentarne izbore izaći u koaliciji sa Demokratskom strankom. Prema saznanjima lista Press, lideri dve partije Rasim Ljajić i Boris Tadić već su se dogovorili o koaliciji, a odluku treba da potvrdi Predsedništvo DS-a.

Posle niza konsultacija, partija ministra za rad i socijalnu politiku prelomila je da u izbornu trku uđe sa starim koalicionim partnerima. Na listi SDP-a biće i neki sindikalni lideri iz Samostalnog sindikata.

Ljajićeva stranka bi danas trebalo da razgovara sa socijalistima Ivice Dačića o predizbornom savezu SDP-a i SPS-a na pokrajinskim izborima. Izvori ovog lista tvrde da će Ljajić i Dačić gotovo sigurno formirati koaliciju za izbore u Vojvodini.

SDP će u dve trećine opština u pokrajini na lokalne izbore izaći u savezu sa socijalistima, a u trećini sa demokratama.

Kada je reč o lokalnim izborima, vrh Ljajićeve stranke je svojim odborima ostavio slobodu odlučivanja, ali se procenjuje da će SDP u najviše opština izaći u koaliciji sa SPS-om, a zatim DS-om.

Inače, Rasim Ljajić je jedan od potpisnika Deklaracije pokreta "Preokret", koji predvodi Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića.

(M.S./Press)