Mrkonjić na čelu skupštinskog Odbora za saobraćaj!

U Skupštini Srbije danas je konstituisan Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, a za predsednika odbora je izabran bivši ministar saobraćaja, dok je njegov zamenik Katarina Rakić iz SNS-a

U Skupštini Srbije danas je konstituisan Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, a za predsednika odbora je izabran bivši ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je na prvoj sednici odbora rekao da mu je drago što nova vlada "apsolutno nastavlja kontinuitet projekata koji su započeti u prethodim mandatima".

On je kazao da je najveći problem u prethodnom periodu upravo i bilo to što nije bilo kontinuiteta u realizaciji značajnih i velikih projekata.

- I zato nikad ništa nismo završili, i zato dajem punu podršku ekspozeu premijera (Aleksandra) Vučića i nabrojanim projektima koji su započeti - istakao je Mrkonjić, koji je poslanik SPS-a.

Taj skupštinski Odbor će u domenu zakonodavne delatnosti, kako je naveo, pomoći Vladi Srbije da te projekte do kraja završi.

- Smatram da ovakve poslove treba da rade mlađi, i upravo to je bio razlog što sam se povukao iz rada Ministarstva saobraćaja - dodao je on, komentarišući svoju novu funkciju.

Mrkonjić je napomenuo da će zbog toga najveći deo posla obavljati zamenik presednika Odbora, Katarina Rakić (SNS).

Rakić, koja je danas izabrana za Mrkonjićevog zamenika u odboru, izjavila je novinarima da će to telo nastaviti da radi svoj posao i odlučivati o zakonima u toj oblasti.