VUČIĆ AMBASADORIMA: Obnova Srbije kreće za 10 dana!

Premijer Srbije je, na sastanku međunarodnih donatora za prikupljanje pomoći u saniranju posledica katastrofalnih poplava, rekao da šteta prema trenutnim procenama iznosi više od 174,5 miliona evra

Obnova Srbije kreće za 10 dana, kada će i formalno-pravno biti sve pripremljeno, izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Premijer je, na sastanku međunarodnih donatora za prikupljanje pomoći u saniranju posledica katastrofalnih poplava, obećao da će se voditi računa o svakom dinaru pomoći.

- Novac neće biti zloupotrebljen. Ovo je mala, ali ponosna zemlja, u kojoj živi hrabar narod - poručio je Vučić inostranim ambasadorima.

Vučić je rekao da je šteta koju je Srbija pretrpela u poplavama prešla 0,64 odsto BDP, što je uslov za pomoć iz fonda EU, te da, prema trenutnim procenama, iznosi više od potrebnih 174,5 miliona evra.

Vučić je na sastanku međunarodnih donatora za prikupljanje pomoći u saniranju posledica katastrofalnih poplava naveo da će Srbija ukoliko želi da u godinama koje su pred nama želi obezbedi bilo kakakv privredni oporavak morati da ih zamoli da pomognu znanjem, novcem, svakim drugim vidom pomoći.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(D. Z.)