DOČEKAN UZ NAJVIŠE DRŽAVNE POČASTI: Vučić stigao u Moskvu

Predsednik Vlade Srbije doputovao je u dvodnevnu posetu Rusiji, gde će se sresti s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim, s kojima će razgovarati o bilateralnoj saradnji, ali i o svim važnim međunarodnim temama

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Ruske Federacije, Vučić će se danas sastati s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u dvodnevnu posetu Ruskoj Federaciji, gde je dočekan uz najveće državne počasti.

Trasa puta kojim su prolazili Vučić i srpska delegacija bila je blokirana.

Tokom posete srpski premijer će se sresti sa ruskim predsednikom VladimiromPutinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim sa kojima će razgovarati o bilateralnoj saradnji, ali i o svim važnim međunarodnim temama.

Glavne teme razgovor srpskog premijera i najviših ruskih zvaničnika biće zajedničke investicije, snabdevanje gasom, Južni tok i ukrajinska kriza.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Ruske Federacije, Vučić će se danas sastati sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim. Predsednici ruske i srpske vlade će voditi razgovore o čitavom nizu tema vezano za bilateralnu trgovinsko-ekonomsku saradnju, uključujući primenu velikih zajedničkih energetskih i infrastrukturnih projekata, saopštila je ruska vlada, a prenela agencija Itar-Tas.

Tokom razgovora Vučića i Medvedeva će takođe biti reči o kreditima u sektorima finansija, transporta, industrije, poljoprivrede, humanitarnih pitanja i kulture, najavila je vlada u Moskvi.

(Telegraf.rs / Tanjug)