Peking Srbiji gradi auto-put i obnavlja TE Kostolac! (FOTO)

Ministar rudarstva i energetike sastao se sa ambasadorom Kine u Srbiji, sa kojim je razgovarao o o projektima koje Srbija radi u partnerstvu sa Kinom kroz mehanizam saradnje Kina - Centralne i istočne evropske zemlje (CIEZ), kao što su revitalizacija TE "Kostolac" i izgradnja dve deonice autoputa Beograd-Čačak

U sredu 23.jula, ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić, održao je prvi sastanak sa novoizabranim ambasadorom NP Kine u Srbiji, Nj.E. Li Mačungom. Ovom prilikom teme razgovora bile su ocena i unapređenje bilateralne saradnje između Republike Srbije i NP Kine.

Na sastanku se pre svega razgovaralo o projektima koje Srbija radi u partnerstvu sa Kinom kroz mehanizam saradnje Kina - Centralne i istočne evropske zemlje (CIEZ), kao što su revitalizacija TE "Kostolac" i izgradnja dve deonice autoputa Beograd-Čačak.

Na sastanku ambasador Li Mačung upoznao je ministra Antića kao nacionalnog koordinatora Republike Srbije za mehanizam HR Kina - CIEZ, o detaljima održavanja drugog sastanka lokalnih lidera Kina - CIEZ pod nazivom "Saradnja na lokalnom nivou - važan pokretač saradnje Kina - CIEZ", koji će se 28. i 29 avgusta  održati u Pragu u organizaciji Sekreterijata Kina - CIEZ i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Češke.

Ministar Antić ispred Republike Srbije delegiraće povodom drugog sastanka lokalnih lidera Kina-CIEZ srpske predstavnike državne uprave i lokalne samouprave.

Ističući da su tradicionalno prijateljski odnosi NP Kine i Srbije osnova za dobru ekonomsku saradnju dve zemlje, ambasador Li Mačung rekao je da Kina ima tehničkih mogućnosti za pomoć Srbiji i da su međusobni politički uslovi takvi, da naše države mogu sarađivati bez ikakvih prepreka, u prijateljskom duhu i za dobrobit obe strane.

(Telegraf.rs)