OD NARODA ZA NAROD: Popović osniva Srpsku narodnu partiju

- SNP će se boriti za Srbiju vrednih i radnih ljudi, onih koji su sve što imaju stvorili poštenim i napornim radom - kaže Nenad Popović i dodaje da će glavna odrednica njegove stranke biti ekonomija i da će započeti "razgovor s narodom, upitati šta ga muči i na osnovu toga, zajedno s narodom, sačiniti program SNP"

"Od naroda za narod", poruka je inicijative za osnivanje Srpske narodne partije (SNP) koju su danas na Zlatiboru potpisali članovi incijativnog odbora na čelu s doskorašnjim potpredsednikom DSS Nenadom Popovićem.

- SNP će se boriti za Srbiju vrednih i radnih ljudi, onih koji su sve što imaju stvorili poštenim i napornim radom - rekao je Popović koji je u osnivanje stranke krenuo s domaćinstva poznatog zlatiborskog privrednika Radoja Bojovića.

Popović je dodao da su potpisnici inicijative stigli na Zlatibor da bi započeli "razgovor s narodom, upitali šta ga muči i na osnovu toga, zajedno s narodom sačinili program SNP".

Glavna odrednica buduće stranke biće ekonomija, a zalagaće se za razvoj tržišne i društveno odgovorne ekonomije s posebnim naglaskom na razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Uz Popovića inicijativu su potpisali Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Zoran Vidanović, predsednik opštine Niška Banja, bivši poslanici i funkcioneri DSS Jovan Palalić, Bojana Božanić, Aleksandar Pejčić, osnivač "Građanske alternative" Goran Mandić, politički filozof Bogdana Koljević i mnogi drugi.

(Telegraf.rs / Tanjug)