Rašković Ivić: Izgradiću ponovni život DSS-a!

Predsednica DSS-a je rekla da ima problema sa strankom na jugu i jugoistoku Srbije, jer se tamo godinama nije dobro radilo, jer pojedinci "nisu umeli to dobro da vode, možda je bila i pogrešna kadrovska politika", ali da se trudi da digne stranku na noge

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je da je fokusirana na to da izgradi tu stranku i pomogne ponovnom životu DSS.

Rašković Ivić je rekla da ima problema sa strankom na jugu i jugoistoku Srbije, jer se tamo godinama nije dobro radilo, jer pojedinci "nisu umeli to dobro da vode, možda je bila i pogrešna kadrovska politika".

Sa druge strane, DSS je dobra u Vojvodini i u većini velikih gradova, istakla je Rašković Ivić u Jutarnjem programu TV Pink.

Na pitanje novinara o onima koji su "okrenuli leđa" DSS, Rašković Ivić je odgovorila da je "možda izdaja i suviše jaka reč", ali da to oseća kao neku vrstu izneveravanja.

Ona je istakla da nije tačno da DSS želi da "odvede Srbiju u neki izolacionizam" i da se mora promeniti način obraćanja ljudima.

DSS ostaje pri tome da je evroskeptična, da je protiv ulaska u NATO, da je protiv Briselskog sporazuma i promene Ustava, a ono što je novo je odustajanje od modela liberalnog kapitalizma, dodala je Rašković Ivić.

(Telegraf.rs / Tanjug)