JADRANKA JOKSIMOVIĆ ZA TELEGRAF: Priznanje Kosova nije uslov za članstvo Srbije u EU!

- Pitanje priznanja Kosova i Metohije nije definisano kao uslov u pregovorima o pristupanju. Posebno imajući u vidu da ni neke države članice EU nisu priznale nezavisnost Kosova - kaže ministarka zadužena za evrointegracije u Vladi Srbije

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović kaže za Telegraf.rs da pitanje priznanja Kosova i Metohije nije jasno definisan kao uslov za članstvo Srbije u EU!

- Pitanje priznanja Kosova i Metohije nije definisano kao uslov u pregovorima o pristupanju. Posebno imajući u vidu da ni neke države članice EU nisu priznale nezavisnost Kosova. Kao uslov može se nazvati implemetacija Briselskog sporazuma, koja ne znači priznanje nezavisnosti KiM i oko toga je srpska strana uvek bila jasna - kaže Joksimović za naš portal.

Podsetimo predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je gostujući na RTS-u da je od evropskog komesara Johanesa Hana prvi put čuo otvoreno i jasno da Srbija neće biti deo EU sve dok ne reši pitanje Kosova.

(D. Z.)