Kirbi: Sporazum pokazuje posvećenost Vlade Srbije (FOTO)

- Veoma sam zadovoljan što je sporazum postignut, kako se čini, u ranim jutarnjim časovima. Meni to govori o posvećenosti Vlade Srbije i prištinske vlade - rekao je ambasador SAD u Beogradu

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je danas da parafiranje sporazuma o pravosuđu u Briselu pokazuje posvećenost Vlade Srbije normalizaciji odnosa s Prištinom i izrazio mišljenje da bi to moglo da pomogne otvaranju Poglavlja 35 u pristupnim pregovorima Srbije sa EU.

- Veoma sam zadovoljan što je sporazum postignut, kako se čini, u ranim jutarnjim časovima. Meni to govori o posvećenosti Vlade Srbije i prištinske vlade - rekao je Kirbi Tanjugu na marginama Beogradskih dijaloga.

Američki diplomata je napomenuo da jučerašnji razgovori u Briselu svedoče i posvećenosti nove visoke predstavnice EU Federike Mogerini da pomogne u procesu dijaloga.

- Drago mi je zbog postignutog rezultata i uveren sam da to pokazuje posvećenost EU da pomogne u daljem procesu - rekao je Kirbi.

Upitan da li li bi, po njegovom mišljenju, parafirani sporazum mogao da doprinese otvaranju Poglavlja 35 u pristupnim pregovorima Srbije i EU, on je rekao da veruje da će pomoći, ali da on, kao Amerikanac, ne može da govori u ime EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)