Nastavljeno suđenje Oliveru Ivanoviću!

Tužilac Cezar Mihalčuk je nastavio ispitivanje četvrtog svedoka optužbe u slučaju lidera GI SDP-a, od osamnaest svedoka koje je predložilo Tužilaštvo

U Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici nastavljeno je suđenje lideru GI "SDP" Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba.

Tužilc Cezar Mihalčuk je danas nastavio ispitivanje četvrtog svedoka optužbe od osamnaest svedoka koje je predložilo Tužilaštvo, Šefkija Kasimija (52) taksiste iz južnog dela Kosovske Mitrovice.

Na ročištima zakazanim do 27. februara, planirano je da bude saslušano još sedam svedoka u vezi sa događajima iz 1999. godine, a onda će uslediti saslušanje još 40 svedoka Tužilaštva u vezi sa događajima iz 2000. godine.

Ivanović je optužen da je počinio krivično delo ratni zločin nad civilnim stanovništvom 1999. godine, za koje je predvidjena kazna u trajnju od pet godina do doživotnog zatvora.

Istom optužnicom pored Olivera Ivanovića, za ubistvo ipokušaj ubistva optuženi su Dragoljub Delibašić, Ilija i Nebojša Vujačić (otac i sin) i Aleksandar Lazović.

Odbrana je u ovom predmetu do sada predložila 54 svedoka. Branioci Olivera Ivanovića 27 svedoka, branioci Dragoljuba Delibašića 12 i branioci Ilije Vujačića 15 svedoka.

Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se da nisu krivi.

(S.S.)