SRBIJA SPREMNA ZA VOJNI POZIV: Evo šta su Srbi rekli da li treba da se ponovo UVEDE OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE!

Najveći broj Srba slaže se da bi u Srbiji trebalo ponovo da se uvede obavezno služenje vojnog roka, a šta su sve građani rekli na ovu temu, pročitajte ovde...

Tekst "DA LI STE ZA TO DA SE U SRBIJI PONOVO UVEDE OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE" izazvao je mnogo komentara. Najviše je onih koji se zalažu da se ova obaveza ponovo uvede, a bilo je i predloga da se "vojno vaspitanje" uvede i u škole kao nastavni predmet!

Srbija je ponovo pred izborom, da li treba vratiti obavezno služenje vojnog roka koje je zvanično ukinuto 1. januara 2011. godine i od tada su u vojsku upućivani samo oni koji to žele.

Ipak, ostala je obaveza vojne evidencije u kojoj se upisuju mladići nakon navršene 16-te godine, a 50.000 dinara ili 60 dana zatvora je kazna ukoliko se neko ne odazove pozivu za upis u evidenciju.

Komentari na ovu temu su mnogobrojni, najviše je onih koji se slažu da treba vratiti obavezno služenje vojnog roka, ali ima i onih koji su protiv te ideje, a koliko je široko razmišljanje o ovoj temi dokazuje i predlog da se u nastavne predmete u školama uvrsti "vojno vaspitanje".

NEKI OD KOMENATARA SU:

"NE! Treba ovako da ostane, ko hoće neka ide u vojsku niko mu ne brani, ko neće ne mora i kraj price!".

"Odlično ali nemamo pare. Možemo od kod Rusa na obuku".

"Eto je moja septembarska ekipa iz BG-a, dobro iskustvo, preporučio bi svakome da ode, ako ne može da izdrži… uvek može da odustane ako sme ;)".

"Naravno minimum jednu godinu. A ukinuti civilno služenje".

"Mladići umesto da se žene i osnuju porodice idu u vojsku i tamo gube vreme".

"Bilo bi lepo da se vrati obavezno služenje zato što bi svi postali zreliji iskusniji, a drzava jača".

"Treba vratiti obavezno služenje vojnog roka da malo od ove klinčurije naprave ljude".

"Vojska je deo života i treba tako da ostane. Ponos i Dika".

"Uvesti vojnu disciplinu u škole i na fakultete! Pa mi nismo tako bogata zemlja, pa da imamo da troškarimo. Sa druge strane, potrebno je nešto što će nas obrazovati kao ljude, a jeftinija i realnija opcija postoji… Ako je već potrebna ovakva vrsta obučavanja, uvesti predmet u škole gde će se to naučiti".

Ostavite i Vi komentar na ovu temu...

(Telegraf.rs)