VUČIĆ I KIRBI: Srbija nudi dobre uslove za strana ulaganja!

Premijer Vučić i ambasador Kirbi razgovarali su o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, posebno o ekonomskoj saradnji i mogućim novim američkim investicijama u srpsku ekonomiju

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Majkla Kirbija.

Premijer Vučić i ambasador Kirbi razgovarali su o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, posebno o ekonomskoj saradnji i mogućim novim američkim investicijama u srpsku ekonomiju. Konstatovano je da Srbija nudi dobre uslove za strana ulaganja, a jedna od prednosti je stabilna politička i ekonomska situacija u zemlji.

Jedna od tema bila je i situacija na Kosovu i Metohiji i nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Srpski premijer ponovio je opredeljenost za realizaciju infrastrukturnih projekata, koji bi povezali Srbiju i Albaniju i doprineli političkoj stabilnosti i ekonomskom napretku regiona.

Premijer Vučić i ambasador Kirbi razmotrili su i druga regionalna i međunarodna pitanja, u svetlu predsedavanja Srbije OEBS-u.

(Telegraf.rs / Tanjug)