OVAKO JE HITLER ŽELEO DA UNIŠTI SRBE: Angažovao je Albance da KOLJU i UBIJAJU po Srbiji! (FOTO)

Vođa Trećeg Rajha 1944. godine iz zarobljeništva u Nemačkoj oslobodio je preko 4.000 Albanaca koje je poslao u Srbiju da ubijaju Srbe, Jevreje i Rome

Vođa Trećeg Rajha Adolf Hitler protivio se svakoj ideji koja je vodila jačanju Srba, a malo je poznato da je baš u te svrhe sklopio pakt s Albancima, koje je iz zarobljeništva vraćao u Beograd da ubijaju po Srbiji i priključe se SS divizijama!

- Mi nikada ne smemo da dopustimo da na Balkanu jedan narod koji poseduje osećaj političke misije i istorijske uloge postane suviše moćan. Upravo su Srbi taj narod. Oni su dokazali da imaju veliku državotvornu snagu, kao i velike, ambiciozne ciljeve, koji idu čak do Egejskog mora. Imam ozbiljne rezerve prema tome da takav narod u njegovim nastojanjima i ambicijama, ja još posebno ohrabrim i podržim! - rekao je Adolf Hitler.

HITLER O SRBIMA: Šta je vođa Trećeg Rajha mislio i govorio o nama (FOTO)

U nemačkom državnom i vojnom vrhu svima je bio poznat stav Hitlera. Nemački kancelar u Drugom svetskom ratu je marta 1944. godine iz zarobljeništva iz Nemačke, a preko Mađarske, u Beograd vratio preko 4.000 Albanaca (pripadnika kraljevske Jugoslovenske vojske) koje je poslao kao ispomoć SS divizijama u Srbiji!

Albanci su stavljeni pod direktnu komandu Himlera, a ovaj gest prikazivan je kao velikodušni gest Rajha prema Albancima. Dok su oni uzvratili Hitleru tako što su ubijali Srbe, Rome i Jevreje po Beogradu i Srbiji!

Od ovih povratnika iz zarobljeništva formirana je i zloglasna 21. SS-divizija "Skenderbeg" poznata po svojim svirepim zločinima, i klanjima ljudi.

U jednom od izveštaja ove jedinice kaže se:

"Od 25. maja do 5. jula 1944. godine Divizija „Skenderbeg“ je uhapsila 510 Jevreja, Srba, komunista i pomagača i politički sumnjivih. Oni su smešteni u prihvatne logore, 249 ih je oterano na rad u Rajh“.

(Telegraf.rs)