Bajden pozvao Vučića u posetu Vašingtonu!

Američki ambasador preneo je srpskom premijeru poziv potpredsednika Džozefa Bajdena da poseti Sjedinjene Američke Države, što bi doprinelo još većem unapređenju bilateralnih odnosa

Ambasador SAD Majkl Kirbi preneo je poziv potpredsednika SAD Džozefa Bajdena premijeru Srbije Aleksandru Vučiću za posetu Vašingtonu.

Premijer Vučić i ambasador Kirbi razgovarali su o političkim i ekonomskim odnosima Srbije i SAD. Američki ambasador preneo je srpskom premijeru poziv potpredsednika Džozefa Bajdena da poseti Sjedinjene Američke Države, što bi doprinelo još većem unapređenju bilateralnih odnosa.

- Jedna od tema bile su i moguće nove američke investicije u srpsku ekonomiju, posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Američki ambasador konstatovao je da reformske mere srpske Vlade počinju da daju opipljive rezultate, jer se primećuje poboljšanje ekonomske situacije u zemlji - navodi se u saopštenju.

U razgovoru je konstatovan napredak u dijalogu Beograda i Prištine. Premijer Vučić istakao je opredeljenost Srbije da doprinosi političkoj i ekonomskoj stabilnosti regiona, kao osnove napretka svih zemalja Zapadnog Balkana, i punu posvećenost evropskom putu Srbije.

Predsednik srpske Vlade i ambasador SAD razmotrili su i više regionalnih i međunarodnih pitanja, posebno u svetlu predsedavanja Srbije OEBS-u.

(Telegraf.rs)