Nikolić: Ako neko može da razume Jermene, to smo mi Srbi! (VIDEO)

Predsednik Srbije, rekao je na komemoraciji povodom stogodišnjice od pogroma Jermena da srpski narod potpuno razume njihovu nesreću

Tomislav Nikolić, predsednik Srbije rekao je danas u Jerevanu na komemoraciji povodom 100 godina od pogroma Jermena, da Srbija, u vreme kad se politikantski neosetljivo manipuliše i samim pojmom "genocid", nije mogla da ne bude prisutna u Jerevanu i da, ako iko može da razume i oseti nesreću koja je zadesila Jermene, onda je to srpski narod.

Nikolić je poručio da je došao se u ime srpskog naroda i u ime države Srbije pokloni žrtvama strašne tragedije jermenskog naroda tokom prvog velikog svetskog rata u 20. veku.

- Ako iko može da razume i oseti nesreću biblijskih razmera koja se 1915. godine obrušila na Jermene u Osmanskom carstvu, kao i njene trajne i nezalečive posledice, onda je to srpski narod, onda je to Srbija - naveo je Nikolić u Jerevanu.

On je ukazao da je Srbija u Prvom svetskom ratu imala procentualno najviše gubitaka od svih zemalja i naroda pogođenih tom ogromnom ratnom nesrećom.

(Telegraf.rs/Tanjug)