REKORD: U narednom sazivu Skupštine biće više od 50 stranaka!

Aktuelni saziv parlamenta čine 23 partije, dok bi u novom moglo da ih bude čak 50, što bi bio apsolutni rekord u višestranačkom životu Srbije

Ukoliko se posle izbora zakazanih za 6. maj sve veće izborne liste političkih partija "plasiraju" u srpski parlament, u narednom sazivu Skupštine moglo bi biti čak 50 stranaka, što bi bio apsolutni rekord!

Najbrojnija lista je "Pokrenimo Srbiju Tomislav Nikolić", koju čini 12 političkih stranaka: SNS, NS, Pokret Snaga Srbije Bogoljub Karić, Pokret socijalista, AMSPPS, Koalicija udruženja izbeglica u RS, NSS, BNS, DSM, Romska partija, Pokret vlaškog ujedinjenja i Pokret privredni preporod.

Druga izborna lista po brojnosti je "Preokret - Čedomir Jovanović", koju čini osam partija: LDP, SPO, SDP, Bogata Srbija, Vojvođanska partija, Demokratska partija Sandžaka, Zeleni i Partija Bugara Srbije. Ovu listu čini i 30 grupa i udruženja građana.

Na izbornim listićima naći će se i lista "Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić", na kojoj će se naći osam stranaka i 30 udruženja i grupa građana: G17 plus, Zajedno za Šumadiju, Živim za Krajinu, Narodna partija, Bunjevačka partija, Koalicija za Pirot, Vlaška demokratska stranka i Sandžačka narodna partija.

Listu "Izbor za bolji život Boris Tadić" čine četiri partije: DS, SDPS, LSV i Demokratska zajednica Vojvođanskih Hrvata.

Triling stranaka čiji je stožer SPS nastupiće zajedno i na predstojećim izborima, na listi pod nazivom "Ivica Dačić - SPS PUPS JS".

Radikali će izaći samostalno i na ove izbore s listom "Srpska radikalna stranka Vojislav Šešelj", kao i DSS na listi "Demokratska stranka Srbije Vojislav Koštunica".