SRBIJA IZGUBILA RAT OD HRVATA I EU: Ratni zločinac koji je u ime Tuđmana UBIJAO SRBE oslobođen iz srpskog zatvora!

Hrvatski državljanin Veljko Marić, osuđen u Srbiji za ratne zločine, pre sat vremena napustio je zatvor u Sremskoj Mitrovici i poslat u Hrvatsku

Hrvatski državljanin Veljko Marić, osuđen u Srbiji za ratne zločine, pre sat vremena napustio je zatvor u Sremskoj Mitrovici i predat je hrvatskoj policiji!

Kako je "Blicu" rečeno u Apelacionom sudu u Beogradu doneto je rešenje prema kojem se odobrava transfer Marića Hrvatskoj, u kojoj će nastaviti da služi zatvorsku kaznu.

Hrvatski veteran Veljko Marić osuđen je u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv srpskih civila počinjen 1991. godine u selu Rastovac kod Grubišnog Polja.

Ovo je čovek zbog koga Srbija neće ući u EU! Bar tako tvrde Hrvati!

Marić je u pritvoru u Srbiji od 18. aprila 2010. kada je po nalogu srpskog Tužilaštva za ratne zločine uhapšen na graničnom prelazu s Bugarskom.

Optužnica, koja je podignuta u avgustu 2009. godine Marića tereti da je ‘’kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija - 77. samostalnog bataljona Grubišno Polje, prilikom akcije „čišćenja“ sela Rastovec 31. oktobra 1991. u uniformi i naoružan ušao u kuću porodice Sljepčević gde je u Petra Sljepčevića ispalio više hitaca iz automatske puške, u prisustvu njegove supruge Ane.

ZBOG OVOG RATNOG ZLOČINCA TUKU SE SRBI I HRVATI: Sve o čoveku koji je U IME TUĐMANA UBIJAO SRBE u Hrvatskoj! (FOTO) (VIDEO)

Upravo je ovaj slučaj bio povod za zahlađenje odnosa izmneđu Hrvatske i Srbije.

Zvanični Zagreb je u Briselu vršio pritisak da se Srbija primora da izmeni odredbe zakona po kome se Srbija proglasila nadležnom za procesuiranje ratnih zločina na prostoru cele bivše Jugoslavije.

Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić je ocenio da je izručenje Marića "dobar korak" koji će doprineti da odnosi Hrvatske i Srbije budu bolji.

SKANDALČINA! HRVATI UCENJUJU SRBE: Srbijo PUSTI našeg ratnog zločinca sa ROBIJE ili nema ništa od EU!

- Nakon što Marić stigne u Remetinac s njim će se postupati kao sa svakom osuđenom osobom. Nakon dijagnostike biti će upućen na izdržavanje kazne u jedan od hrvatskih zatvora - rekao je Miljenić u Saboru, dodajući da će Marić u Remetincu provesti dve ili tri sedmice.

Na pitanje može li Marić tražiti prevremeno puštanje iz zatvora, Miljenić je rekao: "Svaki osuđenik u skladu sa zakonom ima pravo da traži uslovni otpust. Bitno je da je njegov tretman sada kao kod bilo kojeg osuđenika u Hrvatskoj. Za sve je nadležan hrvatski sud koji će postupati dalje".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)