Dačić: Do kraja godine neće biti izbora!

Potpredsednik Vlade Srbije rekao je da njega zanimaju samo komentari i odnosi sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da je samo sa njim pravio vladajuću koaliciju

Ivica Dačić, potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova,  smatra da neće biti izbora do kraja godine i da je dogovor o ulasku u vladu pravio sa premijerom Aleksadrom Vučićem, zbog čega ga ne interesuju kritike koje dolaze sa strane.

Dačić je reako da nije čuo da postoje problemi u odnosima između predsednika Tomislava Nikolića i premijera Vučića

Minstar je dodao da može da se desi da predsednik ima svoje stavove, ali i naznačio da je u Vladi čiji je premijer Vučić, sa kojim razgovara o svim potezima. Govoreći o odnosima sa predsednikom Nikolićem, šef srpske diplomatije je rekao da poštuje predsednika i da mu nije okrenuo leđa, niti da pokušava ga ruši, ali da mu je bliža politika premijera Vučića, jer imaju iste strateške ciljeve.

Dačić je naveo da nikada niko nije nagovestio mogućnost da će priznanje Kosova biti uslov za prijem u EU.

Vučić: Srbija danas govori šta misli i čini to što govori!

On je rekao da nije pročitao platformu o Kosovu predsednika Nikolića, zato što je još nije dobio, ali je istakao da bi svaki prekid Briselskog sporazuma i politike koju vodi premijer Vučić po pitanju Kosova bio loš za Srbiju.

- Ono što ja mislim da je sigurno to je da povratka nazad nema. Briselski sporazum i dogovori koje smo tamo postigli su zajednički, i Vlade Srbije i predsednika - naveo je Dačić.

Na pitanja o vanrednim izborima ili rekonstrukciji vlade, Dačić je ukazao da "SPS nije potrebna SNS za većinu u parlamentu", a na konstataciju da je "tih" kada se iz redova naprednjaka čuju kritike na njegov ili račun drugih funkcionera socijalista, rekao da nije tih i da je dovoljno inteligentan da ne reaguje kada ga "svaki komarac ujede".

On je dodao da njega zanimaju samo komentari i odnosi sa Vučićem i da nije ni sa kim nego sa liderom naprednjaka pravio koaliciju.

Na pitanje da li bi SPS samostalno izašla iz vlade, Dačić je odgovorio:

- Nisam video neki tim koji svojom voljom izlazi iz prve lige.

(Telegraf.rs / Tanjug)