Vučić: Trošimo 890 miliona evra za odmor u inostranstvu!

Te su brojke i veće, jer je ova cifra samo ono što kontrolišemo preko NBS. A samo 10 odsto tog novca koji je zvaničan, kada bi ostao u zemlji, to bi bilo 90 miliona evra. Po neto efektu na deficit, to znači moguće povećanje penzija od dva i po odsto, kaže premijer

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, rekao je danas da je cilj promocije "Moja Srbija" da se pokaže da naša zemlja ima kapacitete i sadržaje koji mogu da budu daleko bolje iskorišćeni, a da ujedno novac građana ostane kod nas.

- Ovo je početak jedne velike akcije i kampanje ''Moja Srbija'', promocija zemlje koju svi najviše volimo, koja je najbolja i najlepša i osnovni cilj je da pokažemo koliko lepu zemlju imamo - poručio je Vučić.

Premijer je naveo da je cilj i da se ovom akcijom novac građana zadrži u Srbiji jer, kako je istakao, trošimo više od 890 miliona evra na turizam u inostranstvu.

Savetnik američkog predsednika Obame: SAD vide Srbiju kao deo evropske porodice!

- Te su brojke i veće, jer je ova cifra samo ono što kontrolišemo preko NBS. A samo 10 odsto tog novca koji je zvaničan, kada bi ostao u zemlji, to bi bilo 90 miliona evra. Po neto efektu na deficit, to znači moguće povećanje penzija od dva i po odsto - precizirao je Vučić. On je poručio da Vlada nikoga ne primorava, ali želi da pokaže da Srbija ima kapacitete i sadržaje koji mogu da budu daleko bolje iskorišćeni.

- Naš posao je da našim ljudima ukažemo na to i da svojim primerom pokažemo da to podržavamo - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)