Vučić i Pastor: Odnosi Srba i Mađara su sve bolji

Premijer Srbije i predsednik Skupštine Vojvodine razgovarali su o infrastrukturnim projektima u Srbiji, a posebno o projektima koji će delom biti realizovani na teritoriji Vojvodine, kao i o pronalaženju rešenja za konkretna pitanja i probleme građana pokrajine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, upoznao je danas predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora, sa poslednjim analizama stanja ekonomske situacije u Srbiji, rezultatima fiskalne konsolidacije i osnovnim makroekonomskim kretanjima.

Tema susreta Vučića i Pastora, koji je i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, bili su i značajni infrastrukturni projekti u Srbiji, posebno projekti koji će delom biti realizovani na teritoriji Vojvodine, kao i pronalaženje rešenja za konkretna pitanja i probleme građana pokrajine.

Vučić: Cenimo pomoć Norveške u modernizaciji Srbije!

Pedsednik vojvođanske skupštine istakao je da unapređenje putne mreže i izgradnja pruga i puteva doprinosi bržem povezivanju ljudi, većem broju investicija i boljem životnom standardu građana.

Sagovornici su se saglasila i da su odnosi Srba i Mađara u usponu i da danas dva naroda, uz razumevanje događaja iz prošlosti, pre svega, gledaju u evropsku budućnost i žele najbliže moguće međusobne odnose.

(Telegraf.rs / Tanjug)