RADOVAN KARADŽIĆ JE DRAGAN DAVID DABIĆ: Evo kako su ZAISTA SRPSKI SPECIJALCI uhapsili najtraženijeg HAŠKOG BEGUNCA!

Na današnji dan uhapšen je neuropsihijatar i bioenergetičar Dragan David Dabić, čovek duge kose i brade, sa velikom dioptrijom, a iza tog lika krio se najtraženiji haški begunac

Pre 7. godina, završena je potera za najtraženijim srpskim beguncem - UHAPŠEN JE RADOVAN KARADŽIĆ! "Ima dugu bradu, ali nije ofarban, nosi naočare sa velikom dioptrijom i teško bi ga bilo prepoznati sa fotografija iz ranijeg perioda", izjavio je po hapšenju njegov advokat Svetozar Vujačić, a ova vest digla je svet na noge!

KARADŽIĆ, MLADIĆ I SRBI NISU ODGOVORNI ZA ZLOČIN U SREBRENICI: Šokiraće vas ova PRESUDA HAŠKOG TRIBUNALA!

Na današnji dan 2008. godine posle 13 godina skrivanja u Beogradu je uhapšen bivši lider bosanskih Srba i haški optuženik Radovan Karadžić i izručen Tribunalu u Hagu.

ZLA KOB SRPSKIH LIDERA: Umirali su u NAJGORIM MUKAMA u Haškom tribunalu, MUČENI i PREBIJANI po zatvorima! (FOTO)

On se sve ove godine nije skrivao, već je živeo sa lažnim identitetom i predstavljao se kao profesor Dragan David Dabi, neuropsihijatar i bioenergetičar!

NE DAJU MI IDIOTI: Šta je Mladić rekao Karadžiću po završetku suđenja (VIDEO)

Karadžića je saslušao Milan Dilparić, istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda. Saslušanje je završeno u 02.05. i Karadžiću je predata optužnica Haškog tribunala. On se tokom saslušanja branio ćutanjem i negirao je krivicu. Odbio je hranu i rekao svom advokatu da ima privatne poruke za porodicu.

Njega su mesec dana pre hapešenja locirali pripadnici BIA, ali su čekali da se potvrdi njegov identitet. Potvrdu su dobili u petak i preko vikenda je sve pripremljeno, a u akciju hapšenja se krenulo posle sedam časova uveče. Međutim, advokat Karadžića ističe da je po hapšenju u petak, bivši lider bosanskih Srba tri dana držan u „nekoj prostoriji na lokaciji koja mu nije poznata“.

- Karadžić je sa Novog Beograda autobusom GSP putovao ka Batajnici. U autobus su ušli policajci, stavili su mu kapu na glavu. Nije pružao otpor i ne zna gde su ga potom odveli. Zna da su se kretali ka nekoj uzvišici. Kapu su mu skinuli sa očiju tek kada je ušao u neku sobu. On je odbijao da jede. Tražićemo da se ispita gde je on bio ta tri dana i zbog čega nije odmah izručen sudu - tvrdi advokat Vujačić.

- Mom klijentu su prilikom hapšenja prekrivene oči tako da nije video ko ga je uhapsio. Posle hapšenja je bio smešten u pritvor u neku sobu na nepoznatoj lokaciji. Karadžić se brani ćutanjem jer je ceo proces farsa - rekao je Vujačić novinarima ispred suda.

Prvu informaciju o hapšenju sa naznakom „hitno“, saopštio je nešto pre 23 časa Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije.

Navedeno je: „Akcijom srpskih službi bezbednosti lociran i lišen slobode haški optuženik Radovan Karadžić“. Međutim, sinoć niko od nadležnih nije želeo da saopšti lokaciju na kojoj je uhapšen Karadžić.

Istražni sudija Veća za ratne zločine Milan Dilparić je oko 2 časa i 30 minuta potvrdio da je Radovan Karadžić saslušan, a na pitanje da li je doneo rešenje o ispunjenju pretpostavki za izručenje Karadžića Haškom tribunalu Dilparić je kratko odgovorio: "Sve je završeno".

Karadžić je poslednji put viđen i fotografisan u Han-Pijesku jula 1996. godine. Prva optužnica Haškog tribunala protiv Karadžića i Ratka Mladića podneta je 25. jula 1995. godine. Ona je imala 16 tačaka, od kojih je jedna optužene teretila za genocid, a tri za zločine protiv čovečnosti. Druga optužnica, koja se odnosila na zločine u Srebrenici, podignuta je 16. novembra 1995. i imala je 20 tačaka, od kojih ih je jedna teretila za genocid, a devet za zločine protiv čovečnosti.

(D. Z.)