SRBIJA JE BRUTALNO NAPADNUTA OD STRANE HRVATSKE: Srpski ministar pravde TVRDI da se krši SLOBODA KRETANJA LJUDI

- Srbija nije dala povoda za tako nešto. Neko blokira granicu mimo svih sporazuma koji postoje između Srbije i Hrvatske, Srbije i EU. Od danas ovim merama koje je od ponoći preduzala Hrvatska krši se sloboda kretanja ljudi, a to je jedno od osnovnih ljudskih prava - objašnjava srpski ministar pravde

Foto: Marko Todorović

Ministar pravde Nikola Selaković, kaže da Srbija nije dala povoda za mere koje protiv nje preduzela Hrvatska. Ističe da je time Srbija ekonomski brutalno napadnuta.

- Srbija nije srećna i nije neko ko se na ovakve stvari smeje i situaciju shvatamo vrlo ozbiljno. Ozbiljno smo shvatili situaciju i kada je počela migrantska kriza i pokazali smo kako treba postupati, mada smo u tome ostali usamljeni. Srbija je brutalno napadnuta od strane Hrvatske - ističe ministar Selaković.

Kaže da o razlozima zbog kojih je Hrvatska to uradila, može samo da se spekuliše.

HAOS NA GRANICI SRBIJE I HRVATSKE: Hrvati hteli da vrate u Srbiju 3.500 MIGRANATA, intervenisali SRPSKI SPECIJALCI

- Srbija nije dala povoda za tako nešto. Neko blokira granicu mimo svih sporazuma koji postoje između Srbije i Hrvatske, Srbije i EU. Od danas ovim merama koje je od ponoći preduzala Hrvatska krši se sloboda kretanja ljudi, a to je jedno od osnovnih ljudskih prava - objašnjava Selaković.

Dodaje da način obraćanja hrvatskog premijera ne priliči predsedniku jedne vlade, posebno ne predsedniku vlade države članice Evropske unije i dodaje da je Srbija spremna da ukine kontramere kada Hrvatska ukine jednostranu blokadu.

- Zamislite da nismo reagovali nikako, postavili smo rok i produžili ga, a iz Brisela je stigao poziv Hrvatskoj da prekine blokadu. Vrlo ozbiljno shvatamo ovu situaciju i odmeravaćemo svaki naredni potez, ali nećemo dozvoliti Hrvatskoj da nas ponižava - napominje ministar pravde.

Ističe da će se Srbija obratiti i Savetu za stabilizaciju i pridruživanje jer postoji jednostrani akt jedne članice EU.

- Kakve veze sa migracionom krizom imaju mere koje je preduzela Hrvatska - pita se Selaković.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)