FRATINI POHVALIO SRBE: Srbija je više EVROPSKA ZEMLJA od drugih država EU!

Predsednik italijanskog udruženja za međunarodne organizacije smatra da EU nije uspela da postigne ključni cilj, a to je da poveže građane i institucije, zbog čega je sve veći razdor između stanovnika EU i institucija u Briselu

Predsednik italijanskog udruženja za međunarodne organizacije Franko Fratini rekao je danas u Beogradu da nikada nije video toliko jak nacionalni egoizam i manjak solidarnosti kao sada u izbegličkoj krizi, a da su zemlje poput Srbije, u aktuelnim okolnostima, postupale više evropski od pojedinih članica Unije.

Fratini, koji učestvuje na 5. Beogradskom bezbednosnom forumu, kaže da EU nije uspela da postigne ključni cilj, a to je da poveže građane i institucije, zbog čega je, kako smatra, sve veći razdor između stanovnika EU i institucija u Briselu.

ON JE NAJMLAĐI SRBIN NA ČELU PARTIJE U SRBIJI! Deda mu je bio NARODNI HEROJ i komunista, a on je otišao na drugu stranu!

Govoreći na panelu "Poboljšanje evropskog modela upravljanja: u korak sa napretkom", Fratini je rekao da je "demokratija u EU bolesna". Demokratija treba da bude kompatibilna sa nacionalnim egoizmom, zaključio je bivši ministar spoljnih poslova Italije.

(Telegraf.rs / Tanjug)