Borisov: Bugarska, Srbija i Rumunija će zatvoriti granice, ako to učine Nemačka i Austrija! (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić istakao je da Srbija, Rumunija i Bugarska treba da nastupe jedinstveno u Briselu i solidarišu se sa Evropom

Bugarska, Rumunija i Srbija neće dozvoliti da postanu tampon-zone za migrante, poručio je bugarski premijer u Sofiji gde se održava trilateralni sastanak Krajovske grupe. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić naveo je da Srbija pomno prati šta rade evropske zemlje, i najavio da će u odnosu na to donositi odluke.

GLAVNA TEMA - MIGRANTI: Vučić u Sofiji sa premijerima BUGARSKE i RUMUNIJE! (FOTO)

U Sofiji se održava trilateralni sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Bugarske i Rumunije, Bojkom Borisovom i Viktorom Pontom.

Bojko Borisov je nakon sastanka rekao da Bugarska, Rumunija i Srbija neće dozvoliti da postanu tampon-zone za migrante.

"Bugarska, Srbija i Rumunija su spremne da zatvore svoje granice ako Nemačka i Austrija zatvore svoje granice za izbeglice", rekao je Borisov.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakjao je da je najvažnije da čitav region pokaže stabilnost.

Istakao je i da tri zemlje treba da nastupe jedinstveno u Briselu i pokažu solidarnost sa Evropom: "Spremni smo da učinimo sve što možemo da pomognemo u saradnji policija, ali i infrastrukturi kako bismo izvršili naše obaveze i bolje se suočili sa izbegličkom krizom".

Premijer Srbije je rekao i da želi bližu saradnju sa Bugarskom i Rumunijom, pogotovo na ekonomskom planu.

Pres služba bugarske Vlade ranije je najavila da će trojica premijera razgovarati o ekonomskim i političkim pitanjima, kao i o pitanjima saradnje u oblasti infrastrukture i energetike.

Premijer Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Bugarskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)