SLUČAJ NEDIĆ JE UVOD U POMILOVANJE LJOTIĆA! Borko Stefanović predlaže HITNU izmenu Zakona o rehabilitaciji

Samostalni poslanik je u parlamentu objasnio da je to neophodno kako bi se sudovima omogućilo da se odbrane od anticivilizacijskih pokušaja rehabilitacija ličnosti koje su progonile ljude druge nacije, drugačijeg mišljenja i antifaštiste

Samostalni poslanik Borislav Stefanović, predložio je danas parlamentu da u dnevni red nove sednice uvrsti izmene Zakona o rehabilitaciji kako bi se, kako je rekao, onemogućio pokušaj pokretanja postupka rehabilitacije onih koji su sarađivali sa okupatorima i progonili antifašiste. Taj Stefanovićev predlog skupština nije prihvatila.

NEDIĆ NE ZASLUŽUJE REHABILITACIJU: Zurof poručio da bi to bila uvreda za NACISTIČKE ŽRTVE

Stefanović je u parlamentu je objasnio da je to neophodno kako bi se sudovima omogućilo da se odbrane od anticivilizacijskih pokušaja rehabilitacija ličnosti koje su progonile ljude druge nacije, drugačijeg mišljenja i antifaštiste.

Osnivač pokreta Levica Srbije je prilikom utvrđivanja dnevnog reda rekao i da je "pokušaj rehabilitacije Milana Nedića uvod u pokušaj da se rehabilituje Dimitrije Ljotić", dodajući da se "ne treba čuditi ako se zatraži i rehabilitacija Aćif efendije".

Stefanović je do nedavno bio funkcioner DS, a sada je u procesu registrovanja pokreta "Levica Srbije".

(Telegraf.rs / Tanjug)