(NIKAD OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE) OVE BLIZANCE SRBI NAJVIŠE VOLE! Ovako je KRALJ prvog dana NOVE GODINE obradovao Srbiju

Prvog dana SRPSKE NOVE GODINE, a pre 34 godine porodica Karađorđević dobila je dva člana - Aleksandra III i Filipa

Pre trideset i četiri godine radovali su se svi Srbi, jer je prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević dobio blizance, naslednike srpskog trona, prinčeve Filipa i Aleksandra. Prinčevi kojima se i danas dive svi građani Srbije, poznati po svom humanitarnom radu drugi i treći su u redu nasleđa Prestola, a Telegraf.rs vam po prvi put objavljuje fotografije koje nikada do sada niste mogli da vidite!

(VIDEO) IŠLI SMO SA SRPSKIM KRALJEM U ŠUMU DA SEČEMO BADNJAK! Ovako se čeka Božić na DVORU Karađorđevića

Prvog dana SRPSKE NOVE GODINE, a pre 34 godine porodica Karađorđević dobila je dva člana - Aleksandra III i Filipa, sinove prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance.

SRBI ZA OVO NISU ZNALI! Evo kako je SRPSKI KRALJ zaista pomogao Srbiji i šta je sve za nju uradio (FOTO)

Prinčevi Filip i Aleksandar III su zbog svog humanitarnog rada omiljeni u Srbiji, a mogli smo da ih vidimo kako volontiraju u Crvenom Krstu Beograda (Aleksandar) ili kako trče ulicama glavnog grada Srbije na Beogradskom maratonu (Filip).

Princ Filip rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 15. januara 1982. On je brat blizanac kraljevića Aleksandra, i drugi u redu nasleđa Prestola (posle Princa Naslednika Petra). Unuk je kralja Petra II i kraljice Aleksandre. Kršteni kumovi su mu grčki Kralj Konstantin i španska kraljica Sofija i vojvotkinja od Kalabrije.

Živeo je u Virdžiniji do 1984. godine. Zajedno sa svojim bratom blizancem Princom Aleksandrom krenuo je prvo u obdanište u Londonu. Sa osam godina Filip je 1990. godine postao učenik jedne od najboljih osnovnih škola u Londonu. U junu 2000. godine princ Filip maturirao je na Kraljevskoj Školi u Kanterberiju u Engleskoj, gde je postigao odlične rezultate iz španskog, vladavine i politike kao i iz geografije. U školskoj 2003. – 2004. godini učestvovao je u programu razmene studenata na jednom španskom Univerzitetu u Madridu. Princ Filip je diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) – odsek za umetnost.

Princ Filip je diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odseku za društvene nauke i posle toga je radio za Landsbanki i Teather & Greenwood u londonskom Sitiju. Završio je École hôtelière de Lausanne (EHL) u Švajcarskoj i radio u ugostiteljstvu u Londonu. Princ Filip je radio za IKOS, renomirani globalni hedž fond, na Kipru. Trenutno radi sa jednim globalnim menadžerom imovine u Londonu.

Princ Aleksandar III rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 15. januara 1982. On je brat blizanac princa Filipa i treći u redu nasleđa Prestola. Unuk je kralja Petra II i kraljice Aleksandre. Kršteni kumovi su mu španska kraljica Sofija, grčki Kralj Konstantin i vojvotkinja od Kalabrije.

Princ Aleksandar III živeo je u Virdžiniji do 1984. godine. Zajedno sa svojim bratom blizancem Filipom prvo je krenuo u obdanište u Londonu, a sa osam godina postao je učenik jedne od najboljih osnovnih škola u britanskoj prestonici.

U junu 2000. godine Princ Aleksandar maturirao je na Kraljevskoj školi u Kanterberiju u Engleskoj, sa najboljim ocenama na predmetima španski, francuski i javna uprava i politika, kao i sa deset sertifikata srednjeg obrazovanja (GCSE). Studirao je na Univerzitetu San Francisko (USF) gde je diplomirao na katedri za komunikacije, odseku za odnose sa javnošću i novinarstvo. Princ Aleksandar završio je master studije na američkom univerzitetu iz oblasti advertajzinga. Trenutno radi u oblasti internet izdavaštva u Kaliforniji.

Princ Aleksandar je ljubitelj umetnosti, fotografije, muzike, francuskog filma; interesuju ga aktuelna zbivanja, a uživa u surfingu, skijanju na dasci, ronjenju, muzejima, kuhinji, književnosti, tenisu, košarci i fudbalu.

(D. Z.)