"JASENOVAC NE SME DA BUDE NOVA TAČKA RAZDORA IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE": Jasna poruka Aleksandra Vučića!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, danas u Subotici, rekao je da niko ne može da zaboravi strašan zločin koji se desio u Jasenovcu, genocid počinjen nad jednim narodom i bilo bi sramota da to zaboravimo, ali da treba, istovremeno, voditi računa o budućnosti, da sada nikoga ne povredimo ili uvredimo

Obeležavanje Dana sećanja na nevine žrtve logora Jasenovac nije lako ni za srpsku, ni za hrvatsku stranu, ali je sasvim sigurno da ne sme biti nova tačka razdora sa Hrvatskom, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Subotici, izrazio uverenje da niko, ni na srpskoj, ni na hrvatskoj strani, ne želi nove sukobe.

- Niko ne može da zaboravi tako strašan zločin, genocid počinjen nad jednim narodom i bilo bi sramota da to zaboravimo, ali ćemo istovremeno, voditi računa o budućnosti, da danas nikoga ne povredimo ili uvredimo - rekao je premijer.

On je objasnio da je stav Srbije da uvek pokažemo poštovanje prema svojim žrtvama, prema desetinama hiljada srpskih žrtava, ali da nijednog sekunda ne uvredimo naše komšije.

- Zato i gledamo kako sve to da napravimo, da nam iz dobre namere ne proisteknu loše posledice - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, niko na srpskoj strani, a siguran je ni na hrvatskoj - ni Grabar Kitarović, ni Orešković, ni Karamarko - ne želi nove sukobe.

Srbija, istakao je, ne može da napreduje ako ulazi u sukobe, jer nove fabrike otvaraju samo prijateljstva i dobri odnosi.

Navodeći da će od 2016. do 2020. godine biti najbrži rast Srbije u njenoj savremenoj istoriji, Vučić je rekao da niko normalan i razuman ne bi dozvolio da idemo u nove sukobe sa bilo kim i tako zaustavimo pozitivan rast.

Taj bi bio kreten - naglasio je Vučić.

VUČIĆ I DODIK POSLE SUSRETA: Sva tri naroda u BIH treba da donose ključne odluke!

- Zato nam je veoma važno da imamo mir i stabilnost i zato mi ne treba nijedna teška reč. A, šta me briga za kampanju sa komšijama. Ti idioti koji to rade svaki dan, nadam se da nikada neće imati priliku da vode Srbiju, jer oni prodaju maglu narodu. Od čega će narod da živi bolje, od vaših psovki i uvreda? Fabrike otvaraju prijateljstva i dobri odnosi, eto zato je važno da se ponašamo odgovorno, jer to donosi posao i otvara nova radna mesta. A to ''ala si mu rekao'', to ne otvara radna mesta - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)