NOVA LICA U SKUPŠTINI: Milanka Karić, Siniša Kovačević i Ružica Đinđić u poslaničkim klupama?!

RIK dodelila 250 mandata budućim poslanicima. U skupštinskim klupama naći će se mnoga lica iz prethodnog saziva, ali i neke ličnosti na koje u skupštini nismo navikli

Republička izborna komisija dodelila je danas 250 mandata budućim poslanicima. Sekretar RIK Veljko Odalović rekao je da je komisija "podvukla crtu posle broja mandata koje su stranke osvojile" i nagalasio da je redosled ostao nepromenjen.

- Najvažnije je da posle ove odluke javnost zna ko su poslanici u Skupštini Srbije - dodao je Odalović.

Listi "Pokrenimo Srbiju -Tomislav Nikolić" RIK je dodelio 73 mandata, a pored već poznatih imena, ubuduće bi u poslaničkim klupama trebalo da sede i Milanka Karić, Goran Knežević, Marijan Rističević i Vladimir Cvijan.

Lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" dobila je 67 mandata, a prvi na listi poslanika su Dragan Ðilas, Ružica Ðinđić, Vuk Jeremić i Olgica Batić, mada se još ne zna ko će od ljudi koji su bili u vrhu ove, pa tako i drugih lista, na kraju završiti u posleničkim klupama.

Treća koalicija po snazi u parlamentu biće lista Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS, a prvi na njihovoj listi su Dačić, Jovan Krkobabić, Slavica Ðukić Dejanović, a poslanički mandat je dobio i Milan Krkobabić. Ta koalicija će imati ukupno 44 poslanika.

Među budućim poslanicima DSS, kojem pripada 21 mandat, naći će se, između ostalih, Dragan Jočić, Sanda Rašković Ivić i  Siniša Kovačević.

"Preokret" će u novom sazivu imati 19 poslanika, a novo ime u klupama biće Ranka Savić (ASNS).

Ujedinjeni regioni Srbije imaće 16 poslanika, među kojima je i Maja Gojković, dok će izborna lista Savez vojvođanskih Mađara u novom sazivu biti brojnija za jednog poslanika i biće ih ukupno pet.

SDA Sandžaka imaće dva poslanika, a liste "Sve zajedno" i "Nijedan od ponuđenih odgovora", kao i Koalicija Albanaca Preševske doline po jedan i njih će zastupati Emir Elfić, Nikola Tulimirović i Riza Haljimi.

(A. P. / Tanjug)