Davenport: EU snažno podržava srpsku vladu u nastavku reformi

Evropska komisija je dala detaljne preporuke po pitanju ekonomskih reformi, a juče je data snažna podrška ekonomskim reformama, finansijskoj politici i restrukturiranju javnih preduzeća, rekao je Devenport

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport rekao je da je EU dala snažnu podršku za nastavak ekonomskih reformi u Srbiji.

OTVARANJE POGLAVLJA JE VAŽNA STVAR! Evo šta je DEVENPORT rekao o putu Srbije ka EU

Evropska komisija je dala detaljne preporuke po pitanju ekonomskih reformi, a juče je data snažna podrška ekonomskim reformama, finansijskoj politici i restrukturiranju javnih preduzeća, rekao je Devenport odgovarajući na pitanja novinara.

On je kazao i da EU želi da podrži srpsku vladu u nastavku reformi.

PREGOVORI SRBIJE I EU NISU O PRIZNANJU KOSOVA! Evo šta je Devenport još poručio Srbima

Ministri finansija EU čestitali su juče u Briselu Srbiji na ostvarenom ekonomskom rastu i poručili da zemlja mora da istraje na započetim strukturnim reformama kako bi se to bolje pripremila za konkurenciju koja je čeka kao buduću članicu Unije.

1,5 MILIJARDI EVRA SRBIJI OD EVROPSKE UNIJE! Evo na šta će novac biti potrošen

Na jučerašnjem sastanku Ekonomskog i finansijskog dijaloga EU i zemalja Zapadnog Balkana i Turske razmatran je dokument Vlade Srbije koji se odnosi na makroekonomska i strukturna pitanja, kao i na prioritetne investicione projekte u zemlji.

Ministar finansija Srbije, Dušan Vujović izjavio je novinarima juče u Briselu da je Srbija većinu preporuka iz prethodne godine ispunila i da su nalazi do kojih se došlo tokom njihovog sastanka u Savetu EU u najvećoj meri bili očekivani.