Vlada do kraja sledeće nedelje, rekao je Aleksandar Vučić

Vučić je, navodeći da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima SPS, u utorak sa predstavnicima četiti liste, a u sredu sa manjinskim listmaa, rekao da će do kraja sledeće nedelje imati odluku ko će činiti vladu

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja sledeće nedelje doneti konačnu odluku o tome ko će činiti novu Vladu Srbije.

Vučić je, navodeći da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima SPS, u utorak sa predstavnicima četiti liste, a u sredu sa manjinskim listmaa, rekao da će do kraja sledeće nedelje imati odluku ko će činiti vladu.

- To su realni okviri ako želimo da 15. juna uđemo u skupštinu i onda 16. juna eventualno završimo izbor vlade - rekao je Vučić.

Upitan šta očekuje i šta će ponuditi Ivici Dačiću, Vučić je rekao da nema šta da nudi, da će izneti program i plan, a da traži poštovanje.

On je podsetio da je rok za formiranje vlade 5. ili 6. septembar, ali da će to biti završeno mnogo ranije, svakako pre dolaska predsednika Kine u Beograd, što je najavljeno za kraj juna.

Dodao je da će u narednom periodu imati niz sastanaka sa stranim zvaničnicima, poput Federike Mogerini, predsednika Švajcarske, kao i da ga čekaju posete Briselu, Njujorku, Belorusiji...

- Ne možete da idete na to bez novog zamajca koji vam daje legitiman i legalan izbor u Skupštini Srbije - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)