PALA ODLUKA: DSS ne ide na konsultacije kod Vučića

Dolazak delegacije DSS-a na konsultacije za sastav nove vlade bio bi bespredmetan, smatra Sanda Rašković Ivić, budući da su stavovi te stranke potpuno suprotni stavovima stranke na čijem čelu je mandatar Aleksandar Vučić

Šefica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić zahvalila se šefu SNS-a i mandataru Aleksandru Vučiću na pozivu za konsultacije za sastav nove vlade i poručila da bi dolazak delegacije te stranke bio bespredmetan budući da su stavovi njihovih stranaka potpuno suprotni.

ČANAK, ŠEŠELJ I PALMA KOD VUČIČA: Dobili smo poziv, idemo na konsultacije!

U pismu mandataru Vučiću, dostavljenom i medijima, Rašković Ivić je navela da su stavovi Demokratske stranke Srbije o najvažnijim državnim, nacionalnim i ekonomskim pitanjima potpuno suprotni stavovima stranke čiji je on predsednik, stavovima sadašnje skupštinske većine i praksi vlada od 2012. godine.

Vlada do kraja sledeće nedelje, rekao je Aleksandar Vučić

Navodeći razlike u stavovima dveju stranaka, Rašković Ivić kaže da imajući sve to u vidu, konsultacije sa DSS-om o sastavu vlade su bespredmetne.

Rašković Ivić je istovremeno zamerila Vučiću to što je, kako navodi, u više navrata osporio legalnost mandata poslanika DSS-a u Skupštini Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)