ŽESTOK POČETAK: Nikolić želi drugačiju Srbiju, obećao borbu protiv korupcije! (FOTO/VIDEO)

Sednici prisustvovali lideri skoro svih partija, ali i brojne strane diplomate. Nekoliko hiljada članova SNS-a i simpatizera Tomsilava Nikolića okupilo se ispred Doma Narodne skupštine i u Pionirskom parku pre početka sednice

Tomislav Nikolić položio je zakletvu pred poslanicima Narodne Skupštine i tako započeo svoj petogodišnji mandat predsednika Srbije.

On je zakletvu potpisao nakon što je završeno intoniranje himne "Bože pravde", a predsedavajući sednicom, Zaharije Trnavčević čestitao mu je stupanje na dužnost.

- Želim drugačiju Srbiju. Želim Srbiju konačno ujedinjenu u borbi za bolji život, Srbiju oslobođenu straha od sutrašnjice, kuću koja ima dvoja vrata, na istoku i zapadu. Neću prestati s borbom dok se Srbija ne izbori s kriminalom i korupcijom i dok ne postane pravna, pravična i demokratska država - rekao je novoizabrani predsednik Srbije.

- Nisam želeo da selim iz rezidencije gospodina Tadića, jer to meni ništa ne znači. Ja u toj kući nikada nisam bio i neće mi kruna pasti sa glave ako na korišćenje dobijem neku drugu zgradu u Beogradu. Želim dobru saradnju sa celim svetom. Ivo Josipović će biti rado viđen gost, i obavezno će biti pozvan na inauguraciju. Biće pozvan i Milo Đukanović - rekao je Nikolić nakon polaganja zakletve.

Predsednik Srbije je rekao da se nada da će Srbija do ponedeljka imati mandatara za sastav vlade jer je, kako tvrdi, svima jasno da nema vremana za čekanje.

- Nadam se da su pregovori koje Demokratska stranka i koalicija oko socijalista vode od 8. maja urodili plodom i da ćemo uskoro imati mandatara, a ako ne - onda ću morati da ''guram'' da se pregovori o formiranju vlade ubrzaju - rekao je Nikolić nakon što je položio zakletvu.