APEL ZORANE MIHAJLOVIĆ: Nije privatna stvar kad neko nekog bije, PRIJAVLJUJTE NASILJE!

- To je društveni problem, ne može se očekivati od jednog ili tri ministarstva da reše problem. Moramo zajedno na tome da radimo, od škole, vrtića, do fakulteta i svih institucija u državi - rekla je Mihajlović

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da povećan broj prijava nasilja pokazuje da su žene postale svesne da ih neko čuje i da su institucije spremne da odgovore na njihov poziv.

ŽENAMA U SRBIJI VIŠE NIKO NEĆE SMETI DA POSTAVI OVA PITANJA! Srbija konačno stala u zaštitu lepšeg pola

Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, istakla je gostujući na Pinku, da je u okviru borbe protiv nasilja veoma važno i da se žene ekonomski osnaže.

- To je društveni problem, ne može se očekivati od jednog ili tri ministarstva da reše problem. Moramo zajedno na tome da radimo, od škole, vrtića, do fakulteta i svih institucija u državi - rekla je ona, dodajući da se posebno mora voditi računa o deci koja u tim slučajevima najviše pate.

Ukazala je i da je troje dece nedavno u porodičnim nasiljima izgubilo život.

Ona je apelovala na građane Srbije da prijavljuju nasilje, "jer svi znaju šta se dešava u komšiluku, prijateljima..."

Srbija je URADILA nešto što nije nijedna zemlja van EU! Zorana Mihajlović tvrdi da se zbog ove odluke CEO SVET divi Srbima

- Nije privatna stvar kada neko nekoga bije ili vezuje za radijatore ili kada vrši nasilje. Apelujem da se prijavljuje nasilje - rekla je Mihajlović.

(Telegraf.rs/Tanjug)