TANJA TADIĆ: Ovo mi je prvi incident za osam godina!

- Tokom osam godina bavljenja humanitarnim radom nikada nisam doživela nijednu neprijatnost - kaže supruga bivšeg predsednika, koju je preksinoć na ulici napao i izvređao J. B. (32)

Tatjana Tadić, supruga predsednika DS i doskorašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, izjavila je da je prekjučerašnji događaj, kada je verbalno napadnuta i kada su pripadnici specijalne jedinice "Kobre" morali da intervenišu, prvi incident takve vrste:

– Tokom osam godina bavljenja humanitarnim radom i pomaganjem deci Srbije, obavljajući pritom sve ostale protokolarne dužnosti kao supruga predsednika, nikada nisam doživela nijednu neprijatnost. Ne želim da komentarišem pozadinu ovog događaja, već samo očekujem da nadležni organi u skladu sa zakonom ispitaju ovaj incident – navodi Tatjana Tadić.

J. B. (32), koji je verbalno vređao suprugu Borisa Tadića i sukobio se sa obezbeđenjem, negirao je u policiji da je napad bio usmeren na nju kao suprugu doskorašnjeg predsednika. On je, prema nezvaničnim informacijama, tokom saslušanja u policiji tvrdio da Tatjanu Tadić nije prepoznao, već da je samo hteo da pređe ulicu, pri čemu mu se na putu "isprečilo" obezbeđenje. Do incidenta je došlo u blizini podzemnog prolaza na Terazijama, kod Igumanove palate.

Protiv J. B. policija je podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti, pa je posle saslušanja, uz konsultaciju sa tužiocem, pušten na slobodu. Privedeni J. B. nema kriminalni dosije u policiji.

(I. M. / Izvor: Politika)