EVROPA ČEKA NA SRBIJU: Poljska želi da ubrza proces evrointegracija

Vučić se zahvalio poljskoj vladi na velikoj podršci koju pruža evropskom putu Srbije i izrazio nadu da će nivo ekonomske saradnje između te dve zemlje biti povećan

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Poljske Vitoldom Vaščikovskim sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, jačanju ekonomske saradnje, evropskom putu Srbije i migrantskoj krizi.

VUČIĆ I BLINKEN: Važno da Srbija nastavi svoj evropski put

Premijer Vučić obavestio je Vaščikovskog o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela i izrazio poštovanje prema izvanrednim rezultatima ekonomskih reformi u Poljskoj. On je zahvalio poljskoj vladi na velikoj podršci koju pruža evropskom putu Srbije.

Ministar Vaščikovski istakao je da Evropa čeka na Srbiju, a Poljska je tu da taj put ubrza.

Vučić: Napravili smo mnogo dobrog posla za Srbiju, nadam se da ću u Beču čuti rešenje za migrantsku krizu (FOTO)

- Ne treba samo da ojačamo bilateralnu saradnju, već da podržimo vaš evropski put. Mi smo kroz proces pregovora sa EU prošli uspešno i želeli bismo da vam ponudimo naše iskustvo i pomoć u procesu pregovora sa EU - istakao je Vaščikovski i izrazio nadu da će se o nastavku i jačanju saradnje sa Srbijom razgovarati za dva meseca na sastanku Višegradske grupe.

Vučić: U januaru će plate i penzije biti rekordno visoke

Premijer Vučić je izrazio nadu da će nivo ekonomske saradnje između dve zemlje biti povećan i istakao da Srbija želi više investitora i turista iz Poljske.

(Telegraf.rs)