"POLICIJI OD 1. JANUARA VEĆE PLATE": Vučić i Stefanović u poseti Policijskoj upravi Niš (FOTO)

Bile su postrojene i jedinice Žandarmerije i SAJ-a, vatrogasno- spasilacke jedinice sa vatrogasnim vozilima, čamcima...

Pripadnici policije od 1. januara sledeće godine imaće veće plate, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić i poručio da su oni to zaslužili svojim radom i požrtvovanjem.

Vučić je nakon sastanka sa rukovodiocima organizacionih jedinica PU Niš i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem rekao da policija u tom gradu uspeva da održi red i mir i brine o bezbednosti građana, bez obzira što ih ima dvostruko manje nego u gradovima iste veličine.

- Veoma poštujemo požrtvovanost policije”, rekao je Vučić.

U Nišu je danas Policijska uprava Niš premijeru Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću predstavila deo opreme kojom raspolaže.

Stefanović: Srpska policija nema nikakve veze sa dešavanjima u Crnoj Gori

Prikazana su oklopna vozila, najmoderniji automobili, motocikli i kvadovi, a posebno zanimljiva bila je postrojena konjička jedinica MUP-a, a pripadnici PU Niš razgovarali su sa premijerom.

Premijera su dočekali ministar odbrane Zoran Ðorđević, direktor policije Vladimir Rebić, komandatni Žandarmerije i SAJ-a Zoran Dragović i Spasoje Vulević, načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Ðorđević kao i gradonačlenik Niša Darko Bulatović.

Bile su postrojene i jedinice Žandarmerije i SAJ-a, vatrogasno- spasilacke jedinice sa vatrogasnim vozilima, čamcima...

Premijer je na putu ka Gradskoj kući razgovarao i rukovao se sa okupljenim građanima.

Nakon prezentacije usledio je sastanak sa rukovodiocima organizacionih jedinica PU Niš i predstavnicima lokalne samouprave grada.

(Telegraf.rs / Tanjug)