STEFANOVIĆ: Policija će biti dekriminalizovana do kraja godine

Stefanović je podvukao da nisu svi bili u vezi sa kriminalnim klanovima, ali da neki jesu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas u Nišu da će policija biti dekriminalizovana do kraja godine.

Stefanović: Srpska policija nema nikakve veze sa dešavanjima u Crnoj Gori

Na pitanje na osnovu čega će biti otpušeni ljudi, ukoliko ne bude prijava protiv njih, Stefanović je rekao da nikada nije pomenuo reč otpuštanje.

- Ja sam rekao da će se policija dekriminalizovati. A šta to znači, videćete do kraja godine i naravno da ćemo sve raditi u skladu sa zakonom - rekao je Stefanović.

On je istakao da će se tražiti zakoniti načini da se suzbije takva vrsta ponašanja unutar policije.

- Poslaćemo jasnu poruku ne samo onima na rukovodećim mestima već i onima koji misle da to što ostvaruju kontakte sa kriminalnim grupama za neku malu dobit ili ako neko daje informacije, apsolutno nećemo tolerisati - rekao je Stefanović.

On je kazao da je ranije rekao da ne može da garantuje da će za apsolutno svakog biti nađeno dovoljno dokaza, ali da to ne znači da neće biti nastavljeno sa pokušajima.

- Pokušaćemo da do kraja godine odradimo najveći deo posla, a to smo radili i pre. Sektor unutrašnje kontrole je podneo nekoliko stotina krivičnih prijava protiv pripadnika policije - rekao je Stefanović.

Ministar je podvukao da nisu svi bili u vezi sa kriminalnim klanovima, ali da neki jesu.

On je ujedno najavio da će se intenzivnije raditi na unapređenju tehnike i stanja vatrogasno - spasilackih jedinica čiji je zadatak da budu oslonac građanima u vanrednim situacijama, a da će dve vlade odlučivati o statusu Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

(Telegraf.rs / Tanjug)