Rizik da izgubite i jedan ljudski život je previše da bismo se igrali: STEFANOVIĆ O NOVOM PAZARU

Država će rešiti problem nelegalne gradnje u Novom Pazaru kada pretnja gubitkom ljudskih života bude najmanja, kaže Stefanović

Državni organi će rešiti problem nelegalne gradnje u Novom Pazaru kada pretnja gubitkom ljudskih života bude najmanja, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i podvukao da u Srbiji niko nije zaštićen.

Stefanović: Sud će reći da li je policija postupila kako treba u Savamali (FOTO)

Kuburović: Belgija nije tražila izručenje Vukotića, Draškovića i Spasića

- Država će rešiti taj problem onda kad bude najmanja pretnja gubitka života, pošto je rizik da izgubite i jedan ljudski život, a ne deset, dvadeset ili 50, previše velika da bismo se igrali . rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, upitan o izgradnji objekta Islamske zajednice u centru Novog Pazara.

On je istakao da garantuje da nema zaštićenih ni na jednom mestu, ma koliko neki mislili da su nedodirljivi.

Država će, kaže, u svakom slučaju da pokaže da moze da izađe na kraj sa svim, samo je potrebno dati joj vremena.

- To što neki nisu imali snage i mogućnosti, mi ćemo moći, ali ćemo to uraditi ne tada kada odgovara određenim političkim interesima - rekao je Stefanović i dodao da problem ilegalne gradnje ne može biti značajniji od gubitka nečijeg života, koliko god neko to želeo da predstavi tako.

On je naveo da policijska uprava u Novom Pazaru već godinama, od 2004. godine, dobija pozive za asistenciju zbog nelegalne gradnje, a da je u nekoliko slučajeva donela rešenje da su ti zahtevi nepotpuni i neblagovremeni.

- U tom periodu nisu bili ispunjeni svi bezbednosni kriterijumi i ocenjeno je da bi moglo doći do ugrožavanja javnog reda i mira u većem obimu i da bi šteta bila veća značajno veća od koristi. Taj slučaj traje jako dugo i različite vlade i policijske uprave su odgovarale na sličan način, pretpostavljam iz istih razloga - rekao je Stefanović.

On je istakao da nije reč o sprečavanju sprovođenja zakona, već o proceni kako to da uraditi na najbolji mogući način, pototovo u situaciji kada bi moglo doći do ljudskih žrtava.

- Ne verujem da bilo ko to priželjkuje, da pogine građanin ili pripadnik policije. Ako imate takvu procenu, onda odmah otklanjate mogućnost da neko strada, da dođe do sukoba, do krvoprolića, a onda idete u rešavanje probema ilegalne gradnje - rekao je Stefanović.

(Tanjug/Telegraf.rs)