Čokolade iz Srbije nisu problem, ali ustaške table u Jasenovcu jesu: PALMA O ISPADU HRVATSKE PREDSEDNICE

Poruka koju je poslala predsednica Hrvatske je najružnija poruka koju je mogla da pošalje i koja narušava ekonomske odnose Hrvatske i Srbije, poručio je Dragan Marković Palma

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma uputio je protestno pismo predsednici Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović, zbog, kako je napisao, najgrubljeg vida diskriminacije i skandaloznog ponašanja, nakon dodele čokoladica iz Srbije deci u Dubrovniku na Dan branitelja.

Ljajić: Srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj

HRVATI SE KRIJU IZA HANA! Štir za Telegraf: Evropski komesar je preneo jasne poruke Beogradu

Marković, koji je i lider Jedinstvene Srbije, konstatovao je Kolindi Grabar Kitarović ne smeta ustaška tabla postavljena pre par dana u Jasenovcu, mestu najvećeg stratišta u Drugom svetskom ratu, a smetaju joj čokolade proizvedene u Srbiji.

- Grabar Kitarović očigledno zaboravlja da kompanija hrvatskog preduzetnika Todorića ima na stotine maloprodajnih radnji i robnih kuća u Srbiji i da je u njima 40 posto robe proizvedene u Hrvatskoj - napomenuo je Marković.

Poruka koju je poslala predsednica Hrvatske je najružnija poruka koju je mogla da pošalje i koja narušava ekonomske odnose Hrvatske i Srbije, istakao je on.

- Robna razmena između Hrvatske i Srbije je 80 prema 20 posto u korist Hrvatske i time je njena izjava još skandaloznija, a nalazi se na čelu države koja sebe zove članicom Evropske unije - napisao je Marković i dodao:

- Gospođo Kitarović, čokolade proizvedene u Srbiji su najbolje u Evropi i one nisu problem, ali su problem ustaške table u Jasenovcu i skandalozno vređanje Srba prilogom o ubistvu porodice Zec 1991. godine u Zagrebu, emitovanom pre dva dana na hrvatskoj televiziji, razbijanje ćiriličnih tabli, ponovno ubijanje i proterivanje Srba i veličanje ustaštva.

(Telegraf.rs)