Sretenović: Dulić tražio da mu brišem prijavu

Tokom postupka revizije nemoguće prikriti činjenice ili bilo šta sakriti, kaže predsednik Državne revizorske institucije

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović kaže da u svom radu nije bio izložen pritiscima u smislu da ga je neko zvao da prikrije neku činjenicu iz izveštaja ili ne obelodani sve što su revizori ustanovili, jer tako nešto nije ni moguće.

PISMO NA 100 STRANA: Šešelj odgovorio na žalbu Bramerca

Tadić: Samo zajednički kandidat opozicije može da pobedi

- Tako nešto nije moguće jer je u posao uključen veliki broj ljudi. Imajući u vidu metodologiju rada državne revizije - to je neizvodljivo. Ja sam generalni državni revizor, za šta snosim svu odgovornost. Viših revizora iznad mene nema - rekao je Sretenović u intervjuu "Politici" na pitanje da li "ima revizora nad revizorom".

On kaže da je u početku rada DRI bilo opstrukcije onih koji su misli da, ukoliko uskrate dokumentaciju, izveštaja neće ni biti, u čemu su se varali jer DRI ima mehanizme da se bori protiv toga.

- Ali neki sad već jedva čekaju da nas vide. Dobijamo puno prijava od zaposlenih u lokalnim samoupravama i javnim reduzećima. Verujte da nas pozivaju i mimo našeg programa - napomenuo je on.

Na pitanje ko se koga plaši, političari revizora ili revizor političara, on kaže da DRI nema razloga da se bojimo ni politicčara niti bilo koga.

- Po kodeksu, naša saradnja mora da bude profesionalna, zasnovana na standardima revizije. Nisu nas dosad doživljavali kao islednike -

Sretenović priznaje i da je bilo pojedinaca među političarima pokušavali da ga savetuju ali se, kako kaže sve uglavnom na tome i završavalo.

- Samo jednom me je jedan ministar pozvao i rekao: Meni ste već pripremili prijave, mogu li da prođem bez toga?

- Naravno da je odgovor bio negativan - rekao je predsednik DRI.

Na insistiranje da kaže o kome je reč, Sretenović je potvrdio da je to bio Oliver Dulić.

On je međutim ponovio da je tokom postupka revizije nemoguće prikriti činjenice ili bilo šta sakriti.

- Metodologija to ne dozvoljava, to nas zasad čuva od svake vrste pritisaka - zaključio je on.

(Tanjug/Telegraf.rs)