Kasa namestio kredit od 20 miliona evra?

"Krediti su odobravani u centrali, na Izvršnom odboru banke, a ne u filijali. Ona je samo mogla da uputi predlog", demantuje optužbe bivši gradonačelnik Subotice

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Jožef Kasa uticao je da subotička firma "Azohem", u kojoj je on predsednik Upravnog odbora, dobije kredit od 20 miliona evra od Agrobanke. Sumnju više o ovom kreditiranju budi činjenica da je na mestu direktora subotičke filijale do juna prošle godine bio upravo ovaj vojvođanski političar, piše "Blic".

"Azohem" je vlasnik "Azotare Subotica" koja se nalazi u stečaju. Na pitanje da li je tačno da je direktno uticao na to da 20 miliona evra bude dodeljeno "Azotari" koja je otišla u stečaj, Jožef Kasa odgovara da se "takav zaključak ne može iszvesti".

- Krediti su odobravani u centrali, na Izvršnom odboru banke, a ne u filijali. Ona je samo mogla da uputi predlog. Bio sam određen od strane banke radi nadzora rada u "Azotari" upravo zbog obezbeđivanja plasmana - tvrdi nekadašnji gradonačelnik Subotice.

(I. M. / Izvor: Blic)