Beograd i Priština lako mogu da se dogovore oko razmene teritorija: Albanci smestili Dačiću lažni intervju

Verovatno je cilj da se pred nastavak dijaloga ponovo izazove nestabilnost i okrivi vlast u Beogradu, kaže Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić demantovao je danas navode albanskih medija da je rekao da je Srbija saglasna da se razmene teritorije sa Prištinom i to da Preševo i Medveđa pripadnu Kosovu, a severni deo pokrajine Srbiji.

TAČI TRAŽI NEMOGUĆE: Nastavlja sa nerealnim zahtevima uoči odlaska u Brisel

NE IGRAJTE SE ORUŽJEM: Vučićeva poruka Prištini uoči nove runde dijaloga

Agencija na albanskom „Preševo jone“ objavila je intervju za koji navodi da je urađen sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. U intervjuu Dačić, međutim, iznosi tvrdnje potpuno suprotne državnom stavu i Briselskom sporazumu.

Prema toj agenciji, Dačić je doslovce rekao da je Beograd saglasan da razmeni teritorije sa Prištinom i to da Preševo i Medveđa pripadnu Kosovu, a severni deo pokrajine Srbiji.

Sa druge strane, Dačić tvrdi da je ta izjava izmišljotina.

- Nikada nisam dao intervju niti izjavu toj agenciji. Šokiran sam - rekao je Dačić za „Blic“.

Na pitanje da li je zloupotrebljen, Dačić odgovara da jeste i navodi mogući razlog objavljivanja „nepostojećeg intervjua“.

- Verovatno je cilj da se pred nastavak dijaloga ponovo izazove nestabilnost i okrivi vlast u Beogradu. Inače, o potrebi trajnog rešenja za Kosovo ja govorim godinama i otuda ne znam zašto im treba da izmišljaju intervjue - poručuje Dačić.

On dodaje da su srpski pregovarači privrženi dijalogu i sprovođenju Briselskog sporazuma.

(Telegraf.rs/Blic)