Srpska i američka vojska poziraju na severnom Kosovu (FOTO)

U zajedničkoj patroli na severu KiM su učestovovali pripadnici Vojske Srbije i američke vojske koji služe u 101. Vazdušno-desantnoj jedinici u sastavu KFOR-a

U cilju očuvanja bezbednosti sa obe strane administrativne linije između centralne Srbije i Kosova Metohije pripadnici Vojske Srbije i KFOR-a organizuju zajedničke patrole. Kao što se može videti na fotografijama, koje objavljene na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove međunarodne misije, ove patrole su organizovane u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i Vojno-tehničkim sporazumom.

STIŽU NOVI POZIVI IZ MINISTARSTVA ODBRANE: Ako ne prijavite svoje vozilo u vojnu evidenciju, platićete kaznu do 50.000!

SRPSKI RATNIK 21. VEKA: Stiže oprema za 1.500 elitnih vojnika

Kako je saopšteno tokom ranijih sastanaka načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića i komandanta KFOR-a, postoji visoki stepen poverenja i međusobnog razumevanja, o čemu, najbolje govori činjenica da je izvedeno više od šest hiljada zajedničkih aktivnosti od stupanja na snagu Vojnotehničkog sporazuma.

Među tim zajedničkim aktivnostima, kao što se može videti na fotografijama su zajedničke patrole, koje imaju za cilj održavanje bezbednog okruženja za sve građane Kosova i Metohije, što između ostalog podrazumeva suzbijanje ilegalnih prelazaka i krijumčarenje.

U ovoj patroli su učestovovali pripadnici Vojske Srbije i američke vojske koji služe u 101. Vazdušno-desantnoj jedinici u sastavu KFOR-a.

(Telegraf.rs)