Bogoljub Karić hoće da zabrani abortuse u Srbiji

- Državi je potrebno da ima 20 miliona stanovnika, a godišnje ima 250.000 registrovanih abortusa. Tako ne možemo da napravimo korak napred. Zabranićemo abortuse, moći će da se rade samo u nužnom slučaju - istakao je biznismen

 Bogoljub Karić, lider Pokreta snaga Srbije i biznismen, izjavio je juče u Nišu da Srbija treba da poradi na rastu populacije, te da će zbog toga zabraniti abortuse!

Karić opet otišao iz Srbije (FOTO)

- Srbiji je potrebno da ima 20 miliona stanovnika, a godišnje ima 250.000 registrovanih abortusa. Tako ne možemo da napravimo korak napred. Zabranićemo abortuse, moći će da se rade samo u nužnom slučaju - istakao je Karić.

On je još dodao da mu ne treba nikakva vlast i da sebe ne vidi na ministarskom, niti na bilo kojem drugom mestu.

- Sve je to daleko od mene i Pokreta snaga Srbije. Potrebna nam je samo mogućnost da možemo da pomognemo da pokrenemo fabrike i da implementiramo ideje koje imamo u Rusiji i drugim zemljama - kazao je Karić.

On je istakao da Pokret snaga Srbije daje punu podršku premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i da će učiniti sve da ga ubedi da se kandididuje za predsednika Srbije.

- Mislim da treba da pokažemo jedinstvo, a ne da se ja kandidujem i da rasipamo glasova. Ako bih se pojavio na izborima, onda bi haos bio i počeli bi da se delimo, a to nikome ne treba - rekao je Karić.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić jeste pravi srpski državnik.

- U protekle dve, tri godine pomirio je Srbiju sa celim svetom i vratio ugled našoj zemlji. Radi sa srcem, sa dušom i sa željom da ovaj narod stane na noge - izjavio je Karić.

On je istakao da nije zadovoljan ekonomskim napretkom i podsetio da je u protekle dve decenije u Srbiji zatvoreno 80 odsto pogona, a da mladi odlaze i zemlje u potrazi za poslom.

- Mi ćemo to da sredimo, da se u Srbiji radi i živi. Naš glavni cilj je da podstaknemo proizvodnju i preradu salate, voća, poljoprivrednih i stočarskih proizvoda - rekao je Karić i naglasio da država treba da omogući poljoprivrednicima pozajmice od 30.000 za gradnju plastenika sa rokom otplate od 30 godina i kamatom od jedan odsto.

Takođe, prema njegovim rečima, država treba da omogući i otkup, da obezbedi prodaju i izvoz.

- Sve što Srbija proizvede može Moskva da otkupi - naglasio je Karićpred nekoliko desetina građana sa kojima se prošetao glavnom ulicom do Tržnog centra "Kalča".

(Telegraf.rs)