ŠEF NATO NA KOSOVU: Politički lideri Beograda i Prištine da spuste tenzije

NATO će nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbednosti na Kosovu, rekao je Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je, uoči današnje posete Kosovu, da politički lideri u Beogradu i Prištini moraju da spuste tenzije, prenosi "Preševa jone". Stoltenberg je poručio da će NATO nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbednosti na Kosovu i da nikakve izmene neće biti pravljene što se tiče prisustva snaga za održavanje mira dok se prethodno ne izanalizra situacija na terenu, navodi ova agencija.

PRIŠTINA NAJAVILA DA ĆE UKLONITI ZID U MITROVICI! Stojanović: Nadam se da će prevladati razum

Briselu su obe strane jednake: Beograd i Priština da se suzdrže od "zapaljive retorike"

Stoltenberg će posetiti danas snage KFOR-a na Kosovu, a susrešće se i sa komandantom KFOR-a general majorom Ðovanijem Fungom i sa pripadnicima KFOR-a, kao i sa glavnim predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, navedeno je na sajtu NATO.

On će se sastati i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, premijerom Isom Mustafom, potpredsednikom kosovske vlade Branimirom Stojanovićem i ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem, navodi se na sajtu.

Teme razgovora nisu najavljene, ali nije isključeno da će jedna od njih biti i zid kod glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, odnosno njegovo rušenje koje Priština najavljuje neodređeno za februar.

(Telegraf.rs/Tanjug)